torstai 4. kesäkuuta 2009

Kaappiruokaa

Aina käy niin, että kun muutto lähestyy niin se lähestyy niin yllättäin, että pakastimesta jää syömättä jos vaikka minkälaista sapuskaa ja ruokaa menee muutenkin hukkaan. Nyt me ollaan ajateltu ainakin yrittää syödä tuota pakastinta tyhjemmäksi jo ajoissa aloittaen, joten sieltä ollaan kaiveltu erinäisiä sapuska-aineksia ja kehitelty niistä mahan täytettä tässä iltojemme iloksi. Kaappien kätköjä täydentäen on syntynyt jo ainakin pari pizzaa, burgeria ja munakasta.

Kinkku-ananas-aurajuustopizza

1 kaupan valmis pakastepizzapohja
Tomaattipyrettä
Auramurua
Kinkkusuikaleita
Ananaspaloja
Juustoraastetta

Pizzamaustetta, tabascoa

Laita uuni kuumenemaan 250 asteeseen. Odota että uuni on lähes tulkoon oikeassa lämpötilassa ja laita sitten leivinpaperi uuniritilän päälle. Ota pakastimesta pizzapohja ja aseta se leivinpaperin päälle. Sivele pohjalle tomaattipyrettä ja asettele sitten täytteeksi auramurua, kinkkusuikaleita ja ananaspaloja makusi mukaan. Ripottele päälle pizzamaustetta ja tabascoa. Lopuksi laita pizzan päälle juustoraastetta ja lykkää se uuniin noin 8 minuutiksi.



Pakastepizzapohjat eivät ole mitään maailman suurinta herkkua, mutta ovat ne ihan käteviä silloin, kun haluaa tehdä nopeasti pizzaa ja/tai laiskottaa suunnattomasti. Meikäläinen on tässä kärvistellyt viikonlopun Helsingin reissulta mukaan nappaamani kesäflunssan kourissa koko viikon, mutta koska olen ollut kuitenkin kuumeeton, olen sinnillä käynyt töissä. Ei siis ole ollut suunnattomasti energiaa enää ruoanlaittoon töistä tullessa, vaan on tehnyt mieli päästä helpolla. Ja jostain syystä kaikesta epäterveellisestä tulee muka parempi olo, kun niitä syö kipeänä.

Feta-kalkkuna-oliivi-punasipuli-rucolapizza

1 kaupan valmis pakastepizzapohja
Tomaattipyrettä
Punasipulia
Fetajuustoa
Oliiveja
Kalkkunaleikkelettä
Villirucolaa

Sama homma kuin edellisessä, eli 250 asteessa paistellaan. Pizzapohjan päälle levitellään taas tomaattipyrettä. Leivänpäälliskalkkunat olivat menossa vanhaksi, joten viimeiset savustetun perhekalkkunan siivut riivin alimmaiseksi täytteeksi pohjan päälle. Sitten perkasin oliiveista kivet pois ja laitoin jäljelle jääneet oliivinmuruset myös pizzalle. Näiden päälle murustelin fetajuustoa (jota oli jäljellä aiemmasta fetasalaatista). Ohuehkoiksi renkaiksi leikattua punasipulia ja rucolaa vielä päälle ja sitten lopuksi tietysti sitä juustoraastetta ennen uuniin laittamista. Taisin rouhaista tähän myös mustapippuria sekaan. Ja taas uunissa se noin 8 minuuttia ja ei kun masu pullolleen.



Olen niitä ihmisiä, jotka laittavat pizzaansa juustoraasteen päällimmäiseksi, vaikka se peittääkin sitten kivannäköiset täytteet alleen. Jotenkin tuntuu, kuin sitä juustoa ei olisi ollenkaan, jos se on alimmaisena. Eli sitten kuvat täytyy aina ottaa ennen juustoraasteen lisäämistä ja uunittamista.

Kinkku-herne-maissi-paprikamunakas

Oivariinia
2 kananmunaa
2 ruokalusikallista vettä
Suolaa, mustapippuria
Kinkkusuikaleita
Pakasteesta herne-maissi-paprikaa
Juustoraastetta
Tabascoa

Laita paistinpannu lämpenemään levylle ja laita pannulle pieni nokare rasvaa, esimerkiksi oivariinia. Anna rasvan sulaa. Riko munat lasiin tai pieneen kulhoon. Mittaa joukkoon pari ruokalusikallista vettä ja riko haarukalla munien rakenne ja sekoittele vesi munien joukkoon. Lisää munavesiseokseen myös mausteet eli suolaa ja mustapippuria.

Kaada munavesiseos kuumalle pannulle ja anna paistua siinä tovi. Ripottele sitten munamassan päälle kinkkusuikaleita ja he-ma-paa sekä juustoraastetta. Kun munamassa näyttää jokseenkin hyytyneeltä ja juustoraaste alkaa sulaa, käännä munakkaan toinen puoli toisen päälle, jolloin munakkaastasi syntyy ikään kuin puolikuun mallinen. Anna paistua vielä sen aikaa, että juustoraaste "liimaa" munakkaan puoliskot toisiinsa ja hivuta sitten munakas lautaselle. Minun lautasella munakkaan kaverina oli salaattia ja tuorekurkkua sekä ruispala. Varsin helppo ja maukas iltasapuska.


Munakas köllöttelee pannulla paistonsa alkuvaiheessa. Kananmuniakin nimittäin oli menossa vanhaksi, eikä tosiaan flunssaisena tehnyt mieli ruveta niistä leipomaan mitään. Niinpä pari niistä pääsi osaksi munakasta. Ja tabascoa on nyt tullut tungettua vähän joka paikkaan, koska sen ainakin maistaa, vaikka olisi miten tukkoinen olo!

Kananmunia on meidän keittiössä tuhottu myös pakastimentyhjennysburgereiden välissä. Pakastimen kätköistä löytyi pari raakaa hampurilaisjauhelihapihviä, jotka paisteltiin ja jotka pääsivät paistetun munan kanssa minulla ruispalan ja kanssaeläjällä juustosämpylän väliin muiden tykötarpeiden kanssa.

Loput pari munaa ihan vain keitin ja söin aamupalaruisleivän päällisenä. Eipähän tullut heitettyä hyvää ruokaa roskiin ainakaan tällä kertaa. Koen huonoa omaatuntoa siitä, miten paljon tulee heitettyä ruokaa haaskioon, mutta samaan aikaan olen vähän neuroottinen parasta ennen ja viimeinen käyttöpäivä -päiväysten kanssa. Kanssaeläjä suhtautuu näihin huolettomammin, joten se pystyy tuhoamaan ruokia, joiden päiväykset ovat jo menneet, mutta jotka varmaan vielä ovat aivan hyviä.

Ei kommentteja: