tiistai 22. joulukuuta 2009

Piparimuffinsit

Tuossa taannoin bongasin Ilta-Sanomia lukiessani ohjeen hauskan oloisiin piparimuffinseihin. Kirjasin ohjeen ylös paperilappuselle. Muffinsit pääsivät esittämään jälkiruuan roolia taannoin kokkailessani kolmen ruokalajin ateriaa itselleni ja kanssaeläjälle erään epävirallisen merkkipäivämme kunniaksi.

Piparimuffinsit
(Ruokalan ohjeella)
12 kpl

4 desilitraa vehnäjauhoja
1 desilitra raakaruokosokeria
2 teelusikallista piparimaustetta
2 teelusikallista leivinjauhetta
2 desilitraa pilkottuja, kuivattuja hedelmiä (esim. omena, luumu tai aprikoosi)
3 kananmunaa
100 grammaa sulatettua voita
1 purkillinen kondensoitua maitoa
1 desilitra kermaa

Kuorrutukseen:
Kermavaahtoa
Strösseleitä

Sekoita ensin kuivat aineet (eli jauhot, sokeri, piparimauste, leivinjauhe ja hedelmien palaset) keskenään. Lisää joukkoon loput aineet (eli munat, sulatettu voi, kondensoitu maito sekä kerma). Sekoita taikinaksi.

Lusikoi taikinaa muffinsivuokiin ja paista 200 asteisessa uunissa noin 15 minuuttia.

Tarjoile muffinsit hieman jäähtyneenä kermavaahdon ja strösseleiden kera.

Itse laitoin kuivattuja hedelmiä ehkä puolet vähemmän (arvasin oikein kanssaeläjän epäileväisen suhtautumisen moisiin sattumiin, nyt niitä ei onneksi ollut liiaksi asti). Lisäksi mielestäni piparimausteen määrää voisi huoletta tässä ohjeessa hieman kasvattaa, eivät mitenkään vahvasti maistuneet piparille nimittäin.


Muffinssit kohosivat hyvin ja onnistuivat muutenkin mainiosti. Koostumuksestakin tuli miellyttävä.


Välttämättä muffarit eivät kermaa kaverikseen kaipaa, mutta koska ohjeessa ne suositeltiin näin nauttimaan ja meillä toimittivat jälkiruoan virkaa, niin kermavaahdon kera nämä suuhun apettiin. Pakastin osan ja tarjosin myöhemmin pikkujouluvieraille ja hyviltä maistuivat vielä pakastuksen ja sulatuksenkin jälkeen!


Pikkuisen pöytäkuusemme ja tuikkukynttilän valon kera Peruspöperölä tahtoo toivottaa kaikille blogiini eksyneille oikein tuoksuvaa, maistuvaa ja rentouttavaa joulun aikaa! Nauttikaa hyvästä ruoasta, juomasta ja seurasta.

2 kommenttia:

Rosmariini kirjoitti...

Tunnelmallista joulua pöperölään!

(Vielä viime hetken ruokaohjevinkkejä täältä luuraamassa.)

Virpi kirjoitti...

Kiitos!

Ihanaa joulua teillekin :) täällä äitin luona ollaan jo syöty kinkkuvoileivät, seuraavaksi tulossa riisipuuroa ja myöhemmin tietysti ihan oikea joulupäivällinen. Ja kuusen koristelua ja joulusaunaa ja glögiä kuuluu aattoon myös :)