sunnuntai 19. kesäkuuta 2011

Jauhelihapihvit karitsasta

Viikonloppua varten ruokaostoksia tehdessäni yleensä katselen vähän myös mitä lihatiskillä on tarjouksessa ja saatan tehdä suunnitelmat sen pohjalta tai muuttaa jo tehtyjä suunnitelmia mikäli tarjolla onkin jotain erityisen kivaa. Tällä kertaa mukaan tarttui muun muassa tarjouksessa ollutta karitsan jauhelihaa.

Jauhelihapihvit karitsasta

Noin 400 grammaa karitsan jauhelihaa
Puolikas punasipuli
1 valkosipulin kynsi
1 kananmuna
Suolaa ja mustapippuria myllystä
Muutama oksa tuoretta timjamia

Silppua sipuli ja valkosipuli pieneksi silpuksi.

Yhdistä jauhelihaan kananmuna, sipulit ja mausteet.

Vaivaa taikina ja muotoile siitä mieleisen kokoisia pihvejä. Itse suosin melko ohuita koska ne on helppo paistaa kypsäksi ilman että pinta ehtii kärähtää liiaksi.

Paista pihvit voi-oliiviöljyseoksessa paistinpannulla kypsiksi.

Tarjoile vaikkapa fetasalaatin kanssa. Salaatti koostui tällä kertaa lollo rossosta, lehtisalaatista, tuorekurkusta, keltaisesta paprikasta, punasipulista ja fetasta.

Tsatsiki olisi sopinut mainiosti tähän kokonaisuuteen mutta sitä en nyt tällä kertaa jaksanut alkaa tekemään kun söimme tsatsikia kavereiden luona synttärikemuissa edellisenä iltana.

Ei kommentteja: