torstai 5. huhtikuuta 2012

Parmankinkkupasta

Alunperin tänään oli tarkoitus syödä jauhelihapihvejä ja sienisalaattia, mutta koska miehen suunnitelmat muuttuivat, päätinkin kokata jotain oikein hyvää vain itselleni. Nälkäisenä ruokakaupassa mielessä häivehti vain pasta, ja pastan pääainekseksi valikoitui parmankinkku.

Kotona ruokaa laittaessa kyllä sitten vähän harmitti, ettei minulta löytynyt esimerkiksi herkkusieniä, rucolaa tai näemmä edes parmesaania (jota kyllä luulin jääkaapissa olevan, mihin lie kadonnut)! Pastasta tuli siis ainesosalistaltaan erittäin yksinkertainen, mutta silti kovin herkullinen.

Parmankinkkupasta
(yhdelle)

Spelttistä täysjyväspagettia
1 pieni punasipuli
2 pientä kynttä valkosipulia
Oliiviöljyä
60-80 grammaa parmankinkkua
(Kuohu)kermaa
Mustapippuria
(Suolaa)

Kuori sipuli ja valkosipulinkynnet. Puolita sipuli ja leikkaa kumpikin puolikas puolikuun muotoisiksi suikaleiksi. Silppua valkosipulinkynnet.

Laita suolattu pastavesi kiehumaan. Kun se kiehuu, lorauta sekaan hieman öljyä ja laita spagetit kiehumaan. Oman pastani valmistusaika oli noin 7 minuuttia, jossa ajassa ehtii kyllä tehdä kastikkeen oikein hyvin.

Kuumenna paistinpannulla loraus oliiviöljyä ja lisää pannulle valkosipulisilppu. Irrottele puolikuun muotoisista sipulisiivuista vielä kerrokset erilleen ja lisää pannulle. Kuullota hetki.

Revi parmankinkkusuikaleet suupaloiksi ja lisää paistinpannulle. Paista, kunnes kinkkupalat saavat hieman rapsakkuutta.

Lisää pannulle loraus kermaa ja rouhi mausteeksi mustapippuria. Lisää myös suolaa, jos koet tarpeelliseksi.

Valuta kypsä pasta ja kippaa pasta pannulle. Sekoita kastike hyvin spagetin joukkoon, siirrä lautaselle ja tarjoile.

Valmiin annoksen päälle voi vielä rouhia mustapippuria, taiteilla ylijääneestä parmankinkusta ruusukkeen ja jos olisi ollut parmesania, olisin kyllä sitäkin tähän vielä lisännyt.

Simppeliä ja nopeaa! Parmankinkku nostaa silti pastan hitusen perusarkisapuskan yläpuolelle ja maku on yksinkertaisuudessaan hyvä. Maistui ainakin nälkäiselle varsin hyvin, kyytipoikana oli lasillinen kylmää valkoviiniä.

Peruspöperöä toivottaa oikein maukasta pääsiäistä! Palaan Kanarian reissuraporttiin toivottavasti vielä pääsiäispyhien kuluessa.

Ei kommentteja: