maanantai 2. heinäkuuta 2012

Amerikkalaiset pannukakut

Vanhenin viikonloppuna jälleen yhdellä ikävuodella. Varsinainen synttäri oli sunnuntaina, mutta aloitin juhlat jo lauantaina. Synttäribileiden ruokateemana olivat tapakset, niistä lisää myöhemmin! Lauantaiaamuni sen sijaan aloitin amerikkalaisten pannukakkujen ja skumpan voimin.

En ollut aiemmin tehnyt amerikkalaisia pannukakkuja, vaikka usein olin miettinyt moisten valmistamista. Halusin tehdä mahdollisimman pienen ja simppelin taikinan, johon ohjeistusta löysin täältä.

Amerikkalaiset pannukakut
(4-5 kappaletta)

1 kananmuna
2,5 desilitraa (luomu)vehnäjauhoja (tai sekoitus eri jauhoista, jos haluat vähemmän höttöisen lopputuleman)
Vajaat pari desiä laktoositonta punaista maitoa
(1 ruokalusikallinen sokeria)
2 ruokalusikallista rasvaa (käytin rypsiöljyä)
3 teelusikallista leivinjauhetta
Ripaus suolaa

Riko kulhoon muna, kaada sekaan maito ja rasva sekä kuivat aineet. Sekoita taikinaksi.

Kuumenna paistinpannu. Jos sinulla on pieni "blinikokoinen" paistinpannu, paista letut sillä. Jos ei, niin kokeile vaikka lettupannua tai yritä muuten saada paistettua pienehköjä pannareita.

Nosta kuumalle, rasvaiselle pannulle kauhalla taikinaa. Anna taikinan levitä itsestään pannulle.

Käännä pannukakku, kun taikina hieman kuplii ja on keskeltä vielä löysää. Paista vielä hetki toiseltakin puolelta.

Pannukakut nautittiin meillä tuoreiden mansikoiden ja vaahterasiirapin kanssa. Aika överiä, mutta niin hyvää! Unohdin pannukakkutaikinasta sokerin kokonaan, mutta neutraalimpi maku pannarissa ei haitannut mitään, kun päälliset olivat niin makeita. Juomakaverikseen pannukakut saivat cavaa, illan tapasteeman ja elokuussa koittavan Barcelonaan suuntautuvan kesälomareissun hengessä.

4 kommenttia:

Päivi / Kokkeillaan kirjoitti...

Aamupannarit ovat niin överiä, mutta niin tarpeellista joskus! Minäkin viikonloppuna haihattelin moisten perään, muttei tullut sitten tehtyä. Onnea ikääntymisen johdosta :))

Virpi kirjoitti...

Kotiharmi: Kiitos onnitteluista! :) Aamupannarit olivat kyllä ihania. Useammin meillä on tehty pieniä lettuja, mutta näitäkin varmasti tehdään jatkossa uudemmankin kerran, kun maistuivat hyvin myös tuolle miehelle.

Heidi kirjoitti...

Mun on pitäny koko kevään ajan tehdä amerikkalaisia pannukakkuja, mutta koskaan en ole saanut aikaiseksi. Ehkäpä nyt saan, kun on kiva yksinkertainen ohjekin :)

Virpi kirjoitti...

Heidi: Mullakin se oli ollut vähän sellainen ikuisuusprojekti! Voin suositella, helppoa ja hyvää oli ja tästä tulee sopivan vähäinen määräkin, ettei tartte paistella kauaa ja jää turhaan ylitse isoa määrää pannukakkuja.