maanantai 23. heinäkuuta 2012

Lemon posset

Lemon posset eli sitruunavanukas on ollut jonkin sortin kesähitti, niin monessa paikassa siihen on törmännyt. Pakkohan sitä oli itsekin päästä kokeilemaan, ja näin hetkeni tulleen, kun vuorossa oli mökkeilyä hyvän ruoan merkeissä pääosin bloggariporukalla viime viikonloppuna.

Tein sitruunajälkkärit lauantaina aamupäivästä jääkaappiin hyytymään. Ohjeistusta tekoprosessiin otin Soppakellarista, mutta alunperin se on peräisin Glorian ruoasta ja viinistä.

Lemon posset
(8 annosta)

6,6 desilitraa laktoositonta kuohukermaa
2 desilitraa sokeria
1,5 desilitraa sitruunamehua (3,5:n isohkon sitruunan mehut)

Mansikoita koristeluun

Purista sitruunoista mehut kulhoon. Mittaa välillä, jotta saat oikean määrän.

Kaada kattilaan kerma ja sokeri. Kuumenna kiehuvaksi jatkuvasti sekoittaen.

Laske lämpötilaa ja keittele edelleen sekoittaen noin 2 minuuttia.

Ota kattila pois liedeltä ja kaada sitruunamehu joukkoon siivilän lävitse. Sekoita hyvin.

Kermaseos on helpompi kaataa tarjoiluastioihin, jos kaadat sen ensin kannuun.

Kaada siis seos tarjoiluastioihin ja laita jääkaappiin hyytymään ainakin neljäksi tunniksi, yön ylikään ei haittaa mitään.

Sitruunavanukkaat saivat tuoreita mansikoita koristeekseen ja tuomaan hieman makeutta muutoin niin ihanan raikkaan kirpsakkaan jälkkäriin.

En tiedä miksi en ole aiemmin tehnyt tätä! Ihanan yksinkertaiset ainekset, helppo tehdä, maistuu herkulliselta ja raikkaalta. Tehkää tekin!

4 kommenttia:

Jonna kirjoitti...

Posset on kyllä palkitsevan helppo ja samalla niin hyvää. Sen takia se varmaan leviääkin tällaista vauhtia.

Virpi kirjoitti...

Jonna: Niinpä! Helppoa ja hyvää on kyllä aina sellainen yhdistelmä, joka on pakko laittaa jakoon :)

Tusla kirjoitti...

Suunta siis kohti seuraavia posset-kokeiluja. Loistojälkkäri!

Virpi kirjoitti...

Tusla: Niin on, loistojälkkäri todella!