perjantai 20. heinäkuuta 2012

Salaatteja tapas-pöytään

Jatkoa tapas-aiheiselle postaukselle seuraa tässä. Sisällytin tapas-tarjoiluihin myös pari salaattia, joista toista voisi kyllä kutsua myös vaikka marinoiduiksi kikherneiksi, sillä se ei ollut erityisen salaattinen. Kirsikka-halloumisalaatti taas tuli todettua hyväksi viime kesänä, eri juustovaihtoehdoilla kokeiltunakin.

Sitruksinen kikherne-salaatti
(reseptivinkki Ahmija-blogista)

1 tölkki/tetra esikäsiteltyjä kikherneitä
Noin 2 ruokalusikallista appelsiinimehua
Sitruunan kuori ja mehut puolikkaasta
Noin ruokalusikallinen valkoviinietikkaa
Suolaa
Juustokuminaa
Mustapippuria
Hunajaa
Purjoa, kevätsipulia tai punasipulia
Vihreä omena

Ahmija-blogissa kikherneitä oli määrällisesti runsaammin kuin minulla, joten vähensin muidenkin ainesten määrää. Tähän laittamani ovat arvioita, sillä en mittaillut kovin tarkasti ja marinadia tuli silti melko reilusti.

Raasta sitruunan kuori pieneen kulhoon, jossa voit sekoittaa marinadin. Purista puolikkaasta sitruunasta mehut. Lisää joukkoon appelsiinimehu, valkoviinietikka, luraus hunajaa, tömpsäys juustokuminaa ja muutamat kierrokset suolaa sekä mustapippuria myllystä. Sekoita.

Silppua sipuli. Käytin itse punasipulia, koska kaupassa ei sattunut olemaan kevätsipulia. Purjo toiminee myös. Pilko myös omena pieniksi paloiksi.

Sekoita marinadi kikherneiden, sipulin ja omenan kanssa. Anna maustua joko huoneenlämmössä (jos olet itse keittänyt kikherneet, tällöin ne viiletessään imevät marinadista makua itseensä vielä paremmin) tai jääkaapissa.

Kikherneitä tulee käytettyä ihan liian harvoin, sillä vaikka pidän niistä, en oikeen ole oppinut käyttämään niitä monipuolisesti. Tässä oli yksi kiva tapa laittaa kikherneitä tarjolle ja sopi mielestäni myös oikein kivasti tapas-pöytäänkin.

Kirsikka-halloumisalaatti

Runsaasti erilaisia salaatteja (esim. punamangoldi, lollo rosso, rucola, jääsalaatti)
1 litra kirsikoita
2 pakettia halloumia
(Saksanpähkinöitä)
Oliiviöljyä
Balsamicoa
Sitruunamehua

Viipaloi halloumi ja paista viipaleisiin pannulla nätti pinta. Palastele suupaloiksi.

Huuhtele salaatit ja revi ne tarjoiluastiaan suupaloiksi.

Poista kirsikoista kannat ja kivet. Itse leikkasin kirsikan kahtia, jolloin kivi lähti melko helposti irti ja samalla kirsikat puolittuivat salaattia varten.

Asettele kirsikat ja halloumit salaattipedin päälle.

Jos haluat laittaa pähkinöitä, paahda niitä hetki kuumalla, kuivalla pannulla ja ripottele ne sitten salaattiin. Jätin itse pähkinät tällä kertaa pois pähkinäallergisten vieraiden vuoksi.

Sekoita lorauksista sitruunamehua, öljyä ja balsamicoa kastike salaatille. Valuta kastiketta salaatille.


 Ennen viime kesää ja tämän salaatin versiota kokeilua en jotenkin ollenkaan osannut ajatella kirsikoita salaatissa, vaikka ei kai tuo mikään ihme ole, että ne toimivat suolaisen juuston makuparina hyvin. Tämä salaatti on ihanan yksinkertainen, silti jotenkin sopivalla tavalla vähän erilainen ja tietysti maistuu hyvältä. Ihana kesäsalaatti!

Ei kommentteja: