perjantai 19. huhtikuuta 2013

Bannaania lättyyn

Vietin koko syksyn, talven ja kevään ensimmäiset sairauslomapäivät tällä viikolla kotisohvalla nessujen ja kurkkupastillien lomassa telkkaria tuijottaen. Kipeänä pitää syödä sitä mitä tekee mieli, ja nyt mieleni teki testata vihdoin ja viimein banaanipannukakkuja, joista on tullut lähes avokadopastan veroinen nettihitti. Kohupannareiksikin niitä on kuultu kutsuttavan.

Siispä tuumasta toimeen. Tämä on niin simppeli ja nopea juttu, että jaksaa tehdä vähempivoimaisenakin. Ja lisäksi lähestulkoon terveysruokaa, koska kananmuna ja banaani eivät ole mitenkään epäterveellisimmistä päästä aineksia.

Omista tuotoksistani tuli kyllä enemmän lettuja kuin pannukakkuja olomuodoltaan,  johtuen varmaan paistinpannun koostakin.

Bannaanilätyt
(yhdelle)

1 kananmuna
1,5 pientä banaania
Ripaus vaniljasokeria
Rasvaa paistamiseen

Kuori ja pilko banaanit. Riko samaan kulhoon yksi kananmuna. Ripauta sekaan vaniljasokeria. Surruuta tasaiseksi sauvasekoittimella tai blenderissä.

Kuumenna lettupannu tai pieni paistinpannu ja laita pannulle nokare voita.

Paista letut/pannukakut molemmin puolin. Käännä varovasti, minulla ainakin meinasivat hajota helposti.

Koska minulla jäi puolikas bansku yli itse taikinasta, siipaloin sen letun päällä syötäväksi kermavaahdon kanssa. Helppoa ja hyvää!

Erinomainen resepti senkin puolesta, että sopii hyvin myös viljatonta ruokavaliota noudattavalle.
Päällisiksi sopivat tietysti myös marjat ja muut hedelmät, jäätelö, vaniljakastike... mitä vain mielesi tekee letun päälle laittaa.

Ei kommentteja: